Gastdocenten TU

Dat literatuur en kunst van belang zijn voor het onderwijs op universiteiten, bewijst de Technische Universiteit Delft. De TU nodigt jaarlijks gastschrijvers of Cultural Professors uit om colleges te geven en de studenten met hun wijsheid te verrijken. Dit doet de TU in samenwerking met de K.L. Poll-stichting voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap.

Najaar 2012: Floris Visser

Regiseur Floris Visser is gastdocent aan de TU Delft in de maanden september, oktober en november 2012. In deze periode zal hij tijdens 7 bijeenkomsten en een excursie de studenten aan de TU de mogelijkheid bieden om in zijn kennis en ervaring mee te delen. Er zijn ook 3 open bijeenkomsten, waar ook mensen buiten de TU naartoe kunnen komen. Floris Visser verwijst naar de opera Carmen, welke wordt uitgevoerd in diezelfde periode.

Voorjaar 2012: Youp van ’t Hek

In de maanden maart, april en mei van dit jaar, was cabaretier Youp van ’t Hek uitgekozen als gastdocent aan de TU, met thema Los van alles. De gedachte hier achter was het loslaten van beperkingen en op die manier het onmogelijke mogelijk maken.

Eerdere gastdocenten

Sinds 2001 nodigt de TU Delft gastschrijvers uit om haar studenten te laten ervaren wat het belang van literatuur is op de huidige wetenschap.

2004: Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet sprak op de TU over de ruimte in literatuur en architectuur. Aan de hand van een aantal steden werd deze vergelijking verder uitgelegd.

2005: Arnon Grunberg

Arnon Grunberg sprak op de TU over De Techniek van het Lijden.

2006: Thijs Goldschmidt

De gastschrijver Thijs Goldschmidt was op de TU Delft vanuit zijn ervaring als evolutiebioloog en schrijver.

2007: Tommy Wieringa

Onder het thema De dynamica van begeerte, was Tommy Wieringa gastdocent aan de TU Delft in april en mei 2007.

2008: A.F.Th van der Heijden

Als achtste schrijver in de rij, geeft A.F.Th van der Heijden colleges onder het thema Achter de schermen het verhaal – de techniek vertelt verder.

2009: Doeschka Meijsing

In 2009 treedt Doeschka Meijsing op als gastdocent met het thema Het huis van de herinnering.

2010: Herman Koch

Als tiende gastschrijver behandelde Herman Koch de raakvlakken tussen techniek en cultuur.

2011: Vincent Mentzel

Met de uitbreiding naar kunstenaars, is Vincent Mentzel de eerste kunstenaar gastdocent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 KL POLL. All Rights Reserved.