Literaire kerstwensen

Niet iedereen heeft schrijftalent. Dat betekent dat ook de teksten op kerstkaarten niet allemaal even literair acceptabel zijn. Geen zorgen, hieronder een aantal tips voor de taalkundig niet zo begaafde mensen, die toch een mooie boodschap aan hun vrienden, familie en collega’s willen overbrengen!

Tip #1

Het internet is één grote bron van inspiratie. Niet alleen zijn er diverse Nederlandstalige websites met kerstwensen op het internet te vinden, maar ook een aantal Engelstalige. Beter goed gejat, dan slecht bedacht. En meestal komt degene aan wie de kerstkaart is gericht er toch niet achter…

Tip #2

Schrijf vanuit je hart. Kerstwensen hoeven niet altijd ontzettend chique te zijn, als de boodschap maar oprecht is. Mensen zijn de tekst ‘Fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar’ inmiddels wel gewend. Een originele, unieke kerstwens wordt dan ook zeer geapprecieerd.

Tip #3

Als je toch voor een standaard kerstwens gaat, zorg er dan voor dat je kerstkaart zelf uniek en origineel is. Tegenwoordig is het helemaal hip om zelf kerstkaarten te maken. Op die manier heb je toch tijd en moeite gestoken in je kerstwens. Bovendien val je dan op tussen de andere kerstkaarten.

Tip #4

Wil je mensen graag aan het lachen maken? Bedenk en schrijf dan een rijmpje! Het hoeft niet hoogstaand te zijn, als de ontvanger er maar om kan lachen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 KL POLL. All Rights Reserved.