Literatuur in het eigen huis

Literatuur wordt niet enkel gebruikt op universiteiten, er wordt ook veel gebruik van gemaakt in huis. Literatuur in de vorm van boeken is in veel huizen te vinden op de boekenplank of in de boekenkast. Bekende werken worden om hun inhoud en om hun uitvoering gekozen als accessoire in het huishouden. Waar de een kiest voor boeken ter decoratie om een geleerde stijl uit te stralen, hecht de ander een diepe waarde aan bepaalde literaire kunstwerken.

Net als bij kunst aan de muur, geven boeken een bepaalde uitstraling aan het interieur. Ze bieden een kijkje in de stijl van de eigenaar en verbreden de kijk op de wereld en de waarden en normen. Literatuur draagt bij aan een eigen stijl en manier van denken. Maar ook de manier waarop het boek is gebonden kan een reden zijn om het boek in een kamer tentoon te stellen.

Een andere, creatieve manier om literatuur en kunst met elkaar te vermengen, is om bepaalde uitspraken uit boeken als een schilderij in het huis op te hangen. Dit wordt vaak gedaan in een wat ouder en authentiek ogende stijl, zodat het schilderij lijkt op een stuk perkament.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 KL POLL. All Rights Reserved.