Verplichte literatuur vanaf e-readers

Universiteiten onderwijzen hun studenten in zowel de oude kennis en ervaring, maar willen ook dat ze voorbereid zijn op de nieuwste ontwikkelingen. Universiteiten houden rekening met nieuwe technische ontwikkelingen zoals de e-reader, door bijvoorbeeld de verplichte literatuur als e-books aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is de Universiteit van Tilburg, die op de website van haar bibliotheek een duidelijk overzicht biedt van alle verplichte literatuur in digitale vorm.

Ook biedt men uitleg over de samenstelling en het gebruik van verschillende soorten e-books. Ze noemen zelf op de website het gebruik van encyclopedieën van uitgeverij Gale, e-books van uitgeverij MyiLibrary en EBSCOhost eBook Collection. Dankzij deze uitleg is het voor studenten eenvoudiger om een keuze te maken en in een paar stappen gebruik te kunnen maken van de e-books.

De universiteit biedt haar studenten informatie over betrouwbare uitgevers voor e-books, zodat studenten over de boeken kunnen beschikken die zijn nodig hebben voor zowel colleges als voor essays en onderzoeken. Het grote voordeel van een e-book blijft natuurlijk, dat digitale boeken niet uitgeleend worden en altijd beschikbaar zullen zijn.

Een aantal universiteiten biedt haar studenten veel mogelijkheden om aan de hand van de huidige techniek colleges te kunnen volgen. Door aan deze nieuwe ontwikkelingen te voldoen, zorgen universiteiten ervoor dat ze hoog in aanzien komen bij hun huidige, maar ook toekomstige studenten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 KL POLL. All Rights Reserved.